2016-10-07 09:50:20• hírek • Agerpres

A korrupció rossz!

Több mint 1400 közalkalmazottat képeznek ki a korrupció megfékezésére.

A korrupció megelőzéséről és visszaszorításáról tartanak képzést a jövőben a Belügyminisztérium hatáskörébe tartozó intézmények, valamint más közintézmények alkalmazottai számára. A képzés az európai támogatással megvalósuló projektek keretén belül történő beszerzésekre és elszámolásokra is kitér - jelentette be Catalin Ionita, a Belügyminisztériumhoz tartozó Korrupcióellenes Főigazgatóság vezetője.

A projekt keretében 1.475 személy részesül képzésben, amelyet három részre osztanak. Az első rész 12 képzést ölel fel, 300 személy részére. A második rész keretében 37 képzés lesz 555 belügyi alkalmazott, valamint a partnerintézmények kötelékeiben dolgozók számára, a harmadik szakaszban pedig 5 képzés során 200 embert készítenek fel a különféle korrupciós ügyletek kinyomozására.

Ionita hozzátette, elvárja, hogy a képzés után már senki ne hivatkozzon arra: nem ismerte a közbeszerzési folyamatok technikai részleteit.

A Korrupcióellenes Főigazgatóság (DGA) projektje ez év májusában kezdődött, költségvetése 3,6 millió lej áfa nélkül. Ebből a DGA 25%-ot fedez, az összeg többi részét uniós pénzalapokból biztosítják. (Agerpres)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: